Jop en Pim op zoek naar de Slapende Reus

Jop en Pim zijn de jongens van Frank en Linda, Ton’s zus. Om ze te betrekken bij ons avontuur schrijven we af en toe een kinderverhaal, gebaseerd op dingen die we meemaken. Jop is een dappere leeuw met een klein hartje en Pim is een slim hondje dat zijn hoofd koel houdt. Leeuw & Hond zijn met ons mee op reis.

Op een terras in het dorp Salento in Colombia drinken Jop en Pim een beker warme chocolademelk. Ze praten over van alles en nog wat. Maar plotseling is Jop heel stil en tikt Pim hard op zijn arm. “Pim, zie jij ook een tijger onze kant op lopen?”. Pim ziet het en kijkt verbaasd, want in Colombia wonen helemaal geen tijgers.

“Hallo, ik ben Jamie” zegt de tijger “en wie zijn jullie?” Jop maakt zich heel erg groot en schudt zijn manen wild heen en weer. “Ik ben Jop en ik ben een leeuw!” Pim moet lachen om Jop’s reactie en zegt “ik ben Pim. Wij zijn samen op reis!” Jamie reageert opgelucht “gelukkig, ik heb jullie gevonden!” Dan kijkt hij een beetje geheimzinnig en geeft hen een briefje. Pim leest het hardop voor:

“Beste Jop en Pim, jullie zijn vlakbij een hele grote vallei en in die vallei wonen reuzen! Ik heb een opdracht voor jullie. Ga naar de vallei en zoek de “slapende reus”. Jamie mag jullie meehelpen en als het lukt krijgen jullie een verrassing. Groetjes van een goede vriendin.”

Jop is verrast: “reuzen?! Maar die bestaan toch niet?” Jamie weet ook niet wat het betekent en antwoordt: “ik ben hier net als jullie toevallig op vakantie. Iemand heeft vanmorgen aan mij gevraagd om dit briefje aan jullie te geven… Maar ik heb wel gezien dat er op de achterkant een route staat. Het is een speurtocht.” Pim is meteen enthousiast: “Jop, Jamie heeft een nieuw avontuur meegenomen! Kom, we gaan naar de vallei!”

Als ze met de speurtocht starten zien de jongens veel bergen, rotsen, hoge bomen en mooie planten.

“Het is die kant op jongens!” Pim wijst met zijn poot richting een bospad. Na een uur lopen wordt het pad steeds smaller en groeien er meer en meer planten. “Het lijkt wel een jungle” zegt Jop. “Inderdaad!” antwoordt Pim “misschien vinden we hier ook voetsporen van allerlei dieren..”.

De jongens lopen verder. “Horen jullie dat?” vraagt Jop na een tijdje aan Pim en Jamie. “Ik hoor water” zegt Pim. Jop gaat op verkenning en komt al snel terug gerend met een teleurgestelde blik op zijn gezicht. “Er is daar een wilde rivier, ik denk niet dat we er overheen kunnen”. Bij de rand van de rivier staan ze even te twijfelen. “Wat nu?” vraagt Jop zich hardop af. Maar Jamie heeft al een oplossing: “kijk, verderop ligt een omgevallen boom over de rivier, daarmee kunnen we aan de overkant komen!”.

Het is een lange tocht, maar met zijn drieën maken ze veel plezier. Ze vergeten zelfs bijna dat ze op zoek zijn naar reuzen. Tot Jop uit het niets roept: “Waar kwam die brul vandaan?!” Jamie en Pim kijken elkaar aan “wij hebben niets gehoord hoor”. Maar Jop weet het zeker en hij fluistert: “stil, daar is een grot, misschien hebben de reuzen zich daarin verstopt”. Langzaam sluipt Jop naar de grot toe en bij de ingang tuurt hij héél voorzichtig om het hoekje.

Terwijl Jop in het donker iets probeert te zien klinkt er uit de grot een enorm harde brul:

WROOAAR!

Jop schrikt zich een hoedje! Zijn manen gaan recht overeind staan en met zijn staart tussen zijn achterpoten springt hij weg.

“Hahaha daar had ik je hè Jop!” lacht Pim. “Ik was het maar, via de andere kant van de grot.” Jop kijkt een beetje boos en mompelt zacht: “ik was helemaal niet bang hoor..”. Vlug loopt hij door.

Het pad wordt steeds steiler. “Volgens de kaart moeten we aan de andere kant van deze berg zijn” zegt Pim. Het is een flinke klim, waardoor Jop en Jamie het met hun dikke vachten erg warm krijgen. Pim rent vooruit en roept naar de andere twee “we zijn bijna op het puntje van de berg, even hoog als de wolken! Misschien kunnen we de reuzen vanaf hier wel zien.”.

Samen klimmen Jop en Pim in een boom om nóg verder te kunnen kijken.

“Zie jij iets Pim?” vraagt Jop. “Nee, helaas geen reuzen” reageert Pim. Een beetje teleurgesteld lopen ze door. Gelukkig gaat het pad vanaf hier bergafwaarts en zijn ze snel terug aan de voet van de berg. Ze lopen weer door de jungle, zien allerlei kleurrijke vogels en steken via rotsen en hangbruggen de rivier over.

Uiteindelijk bereiken ze een brede, groene vallei. “Jeetje, wat een hoge palmbomen!” roept Pim uit “die zijn misschien wel even hoog als een flatgebouw!”. Jop kijkt omhoog “hier wonen vast de reuzen”.

Bij het zien van de bomen sluit Jamie zijn ogen en denkt hard na. “Wat is er Jamie?” vraagt Pim? “Ik moet denken aan een verhaal over een tovenaar. Hij jaagde op reuzen en veranderde hen in hele hoge bomen. Misschien is het waargebeurd.” Jop en Pim kijken elkaar aan “ja, dat moet het haast wel zijn! Daarom zijn de palmbomen hier natuurlijk zo groot!”. “En een slapende reus ligt dan vast op de grond” denkt Pim. De drie avonturiers lopen door de vallei op zoek naar een omgevallen boom.

Niet veel later wijst Jamie met zijn poot recht vooruit: “hé! Daar zit iemand op een boomstam! Zij heeft mij het briefje gegeven!”. Jop en Pim kijken op en hollen dan blij richting de boom. “Die kennen wij wel!” zegt Pim. “Dat is tante Esther!” brult Jop.

“Wat goed dat jullie mij hebben gevonden!” zegt tante Esther trots. “Was het een moeilijk raadsel?”. Jop, Pim en Jamie knikken. “De speurtocht was heel erg mooi, maar ook wel ver hoor tante Esther” zegt Jop. “En hoe zit het eigenlijk met de reuzen? Heeft een tovenaar ze echt veranderd in bomen?” vraagt Pim nieuwsgierig. Esther kijkt serieus en vraagt aan de jongens: “wat denken jullie zelf?” Ze overleggen kort met elkaar en roepen dan in koor: “ja, we denken van wel!”. Lachend zegt tante Esther: “ok, dan is het zo! En trouwens, belofte maakt schuld. Omdat jullie zo goed jullie best hebben gedaan trakteer ik op ijsjes en limonade! Gaan jullie mee?”.

5 antwoorden op “Jop en Pim op zoek naar de Slapende Reus”

  1. Wat een stoer verhaal van Jop, Pim en Jamie. Dat ijsje en limonade hebben ze zeker verdiend. Ik kijk uit naar hun volgende avontuur.

  2. Geweldig met die plaatjes erbij! En wat een avontuur weer voor Jop en Pim😀

  3. Hahahahah die plaatjes, ik lach me een breuk. FAN-TAS-TISCH! Jop de Leeuw en Pim het hondje maken het gelijk mee daar.
    Jop vond het verhaal super!!! Thanks weer maties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.